Lehdistötiedote 30.4.2018

ESP –konserniin kuuluva Sähköneliö Oy ostaa osake-enemmistön Pertunmaan LVI-asennus Oy:stä.

ESP –konserni vahvistaa asemaansa Päijät-Hämeen talotekniikkamarkkinoilla, kun konserniin kuuluva Sähköneliö Oy ostaa Päijät-Hämeen ja PK-seudun talousalueilla toimivan Pertunmaan LVI-asennus Oy:n osake-enemmistön. Osakekaupassa Veini Kämppi myy 70%:a Pertunmaan LVI-asennus Oy:n osakkeista Sähköneliö Oy:lle. Kaupan jälkeen Pertunmaan LVI-asennus Oy:n omistajia ovat Sähköneliö Oy ja Veini Kämppi.

Pertunmaan LVI-asennus Oy:n on vuonna 1996 perustettu yritys, joka toimii uudisrakentamisen ja peruskorjauskohteiden vaativissa LVI-projekteissa. Pertunmaan LVI-asennus Oy:n liikevaihto vuonna 2018 oli noin 3,5 m€ ja henkilöstömäärä 15. Yrityskaupan jälkeen ESP-konserni ja Pertunmaan LVI-asennus Oy tuovat asiakkailleen lisäarvoa tarjoamalla entistäkin kattavammin kiinteistötekniikan osaamista ja palveluita saman katon alta. Yrityskaupan jälkeen Pertunmaan LVI-asennus Oy jatkaa toimintaansa itsenäisenä yhtiönä eikä yrityskaupalla ole vaikutuksia asiakkuuksiin tai henkilöstöön. Yhtiön toimitusjohtajaksi nimitetään Kari Ala-Röyskö ja Veini Kämppi toimii jatkossa projektipäällikkönä.

ESP –konsernin emoyhtiö on ESP Suomi Oy. ESP Suomi Oy toimii Keski-Suomessa ja PK-seudulla tarjoten laajat talotekniikkapalvelut. Muut konserniyhtiöt ovat KLA Talotekniikka Oy, joka toimii talotekniikkaurakoinnissa pääkaupunkiseudulla sekä ESP Tekniikka Oy ja Hämeen Air Service Oy, jotka toimivat Pirkanmaan alueella. ESP- konsernin liikevaihto vuonna 2018 oli 30,1 m€ ja konsernin henkilöstömäärä on n. 200.

”Uskomme, että järjestelyllä vahvistamme sekä ESP-konsernia että Pertunmaan LVI-asennus Oy:tä. Tutustuttuamme Pertunmaan LVI-asennus Oy:n toimintaan ja historiaan vakuutuimme yrityksen osaamisen tasosta. Järjestelyn avulla ESP –konsernista rakentuu tavoitteemme mukaisesti entistäkin vahvempi toimija talotekniikan vaativien kohteiden toteuttajana Päijät-Hämeen alueella. Erityisesti tarkoituksena on vahvistaa osaamistamme KVR-urakoinnissa, energiatehokkuudessa ja elinkaarikumppanuuksissa.” toteavat konsernijohtaja Veli-Markku Nieminen sekä Sähköneliö Oy:n toimitusjohtaja Kari Ala-Röyskö.

”Kehitysmyönteisen ja kasvuhaluisen alan toimijan, ESP-konsernin tuleminen pääomistajaksi takaa sen, että asiakkaamme saavat käyttöönsä entistä laajempaa asiantuntemusta ja työntekijämme saavat tätä kautta hyvän kasvupolun omalle osaamiselleen, kiteyttää Pertunmaan LVI-asennus Oy:n omistaja Veini Kämppi.

LISÄTIETOJA

Veli-Markku Nieminen, toimitusjohtaja, ESP konserni , veli-markku.nieminen@espoy.fi, p. 0400 241 708

Kari Ala-Röyskö, toimitusjohtaja, Sähköneliö Oy, kari.ala-roysko@sahkonelio.fi, p.040 7780 671

Veini Kämppi, toimitusjohtaja, Pertunmaan LVI-asennus Oy, veini.kamppi@pertunmaanlvi.fi p. 0400 907 239

Pyydä tarjous tästä »